Dreptul la Suveranitate Alimentara

AFIȘ

Institutul de Cercetări Economice și Sociale Gh. Zane împreună cu Asociația Eco Ruralis și colaboratorii, au plăcerea să vă invite la Evenimentul pentru Dreptul la Suveranitate Alimentară – Consultare Publică Țărănească – în data de 25 iunie 2016, începând cu ora 10:30, în Iași la Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Române (Strada Codrescu nr. 2, Iași).

Acest eveniment face parte dintr-o serie de consultări publice la nivel național, care au ca scop mobilizarea țăranilor, țărăncilor și susținătorilor agriculturii țărănești, pe tema suveranității alimentare. Aceste consultări  au la bază nevoia de a crea o strategie pentru viitorul agriculturii și alimentației, care pune țăranii și țărăncile în centrul deciziilor și care susține agroecologia - agricultura țărănească, drept modelul ideal de agricultură în Româia.

Programul este bazat pe problema drepturilor țăranilor la resurse, structurat în 3 sesiuni, după cum urmează: a) Introducere. Suveranitatea Alimentară; b) Dreptul la Piață; c) Dreptul la Semințe.

Locul de desfășurare: Sala de conferințe a Institutului de Cercetări Economice și Sociale Gh. Zane, Academia Română, Filiala Iași

Str. Codrescu, nr. 2

 

Institutii organizatoare
Institutul de Cercetări Economce și Sociale Gh. Zane, Academia Română
Asociația EcoRuralis
Confederația Țărănească Via Campesina Europa
Asociația Mai Bine
Rural Development Research Platform